Fotoğraf Çekimi - Üsküdar

Geçen hafa salı günü (24 Ağustos 2010) şrikentten arkadaşım Kaan ile ne zamandır çıkmayı planladığımız fotoğrak çekimi gezisini gerçekleştirdik. Üsküdar Salacak, Barbaros Bulvarı çekim rotamızdı. Saat 7.30 gibi Kaan ile üsküdar iskelede buluştum. Iftar için McDonalds'tan menümü aldım :) sonra Salacak'a giden dolmuşlara binip kız kulesinin önünde indik. Tripodlarımızı kuracağımız yeri belirledik. Makinelerimizi çıkardık, Kız kulesi, Tarihi yarım adayı, galata civarlarını karelemeye başladık. Elimde 50mm 1.7 sabit ve 18-55 kit lensim olduğu için uzakları çekemedim haliyle. Tam gün batımı sırasında gökyüzünün aldığı kızılımsı ton ile Kız kulesinin güzel ışıklandırması fotoğraflarımıza güzel bir estetik kattı... Çektiğim karelerden birkaç tanesini burada paylaşıyorum.


Bu arada hayatımda yaşadığım en keyifli alışverişlerden birini yaptım. Çakma Parfüm satan 30-32 yaşlarında bir satıcı Kaan'a yanaştı ve "Sen Sakarya'lı mısın?" diye sorunca, Kaan'dan "Bu sefer yemezler abi :)" gibi bir cevap geldi. Meğer Kaan 1 sene kadar önce adamdan parfüm almış, adam o zaman da aynı numara ile muhabbete başlamış.  Hoş beş sohbet ediyoruz bi yandan adamla ama sanki yıllardır tanıdığımız bir arkadaşımızla konuşuyoruz gibi... Espriler, şakalar felan çok eğlendik.Eninde sonunda zorla parfüm satmayı da başardı tabi :)



Bir yandan big mac menümle iftar yaparken hava da ağırlaşamaya başladı. Diyaframımı biraz daha açma, pozlama süremi biraz daha uzatma zamanı gelmişti. Kaan'la satıcının geyiğine devam ettik, uzun pozlamada kayan yıldızların hareketini çektik, karanlığı kareledik, saat 10'a doğru toplandık, Üsküdar'a kadar yürüdük ve orada ayrıldık.

15sn Pozlama

Kaan'dan ayrıldıktan sonra Üsküdar'dan Beşiktaş'a geçip, Yıldız Teknik Üniversitesi önündeki üst geçitin üstünden Barbaros Bulvarını uzun pozlamaya gittim. Çıkan sonuçlar ve günün kolajı aşağıda..

Barbaros I
Barbaros II
Barbaros III

Günün Kolajı


Comments

Unknown said…
harika çekimler tarık bey elinize sağlık
Anonymous said…
Eline saglik hocam, guzel fotolar
Okan

Popular posts from this blog

JACKSON ile JSON işleme

Python - Türkçe Karakter Problemi

Python & Java Karşılaştırma (Sıralama Algoritmaları)